Četiri  osobe iz iste obitelji, naoko sasvim obične, nestale su prije jedanaest dana na zapadu Francuske, što je tajanstven slučaj koji podsjeća na slučaj jedne druge obitelji ubijene 2011.

Francuski je sud u ponedjeljak priopćio da su dvojica sudaca zadužena za istragu o nestanku obitelji Troadec, oca, majke i njihovo dvoje djece, 21-godišnjeg sina i 18-godišnje kćeri. U nalozima za istragu govori se o "umorstvu", "otmicama" i o "nezakonitom zadržavanju", dodaje sud, prenosi Index.

Tragovi krvi u kući

"Nalazi policajaca i forenzičara omogućili su da otkrijemo brojne tragove krvi koji su dijelom bili obrisani". "Hladnjak je bio pun hrane", navodi se u priopćenju suda.

Sud je još u nedjelju izvijestio da "pronađeni (u kući) tragovi krvi pripadaju članovima te obitelji". "Zasad ne možemo točno utvrditi tijek događaja", dodao je.

"Bio je simpatičan, ali tih", rekao je o ocu obitelji, Pascalu Troadecu rođenom 1966., kolega s posla koji je htio ostati anoniman. "Nije puno govorio o svom privatnom životu i o svojoj obitelji. Bio je normalan, nisam primjećivao ništa neobično", rekao je za AFP.

Otac patio od depresije?

Njegova supruga Brigitte Troadec, 1967. godište, radila je u poreznoj upravi i trebala se u ponedjeljak vratiti na posao.

Njihov sin, rođen 1996. bio je student informatike a kći Charlotte, rođena 1998. isto studentica. Izvršen je pretres njihovih stanova, ali nisu dali većih rezultata.

Po riječima dobro obaviještenog izvora i susjeda, otac je "prije patio od depresije". Sin je pak "imao psihičkih smetnja".
Slučaj je osvanuo na naslovnicama više glasila a neki ga uspoređuju s jednim drugim slučajem nestanka obitelji, nekoliko kilometara dalje, koji se dogodio 2011. i o kojemu su mediji opširno izvještavali.

Dana 21. travnja 2011. policija je pronašla trupla Agnes Dupont de Ligonnes i njezino četvero djece. I ta je obitelj bila sasvim obična. Trupla majke i djece pronađena su ispod terase njihove kuće u Nantesu, a očevo nije pronađeno ni do danas.