Jedna od najevećih svjetskih mjenjačnica kriptovaluta odlučno je krenula u borbu protiv hakera i kradljivaca kriptovaluta.

Naime, nakon što je početkom ožujka detetktiran neuspješni pokušaj hakiranja Binancea, u toj su mjenjačnici odlučili uzvratiti udarac.

Ponudili su nagradu od 250 tisuća dolara (plativu u kriptovaluti) bilo kome čije informacije dovedu do uhićenja hakera koji su bili upleteni u taj napad.

Ako se javi nekoliko osoba, u Binanceu će ravnomjerno raspodijeliti nagradu.

Osim toga, odvojili su dodatnih 10 milijuna dolara (u kriptorezervama) za buduće nagrade ako ponovno dođe do pokušaja hakerskog upada u njihov sustav.

Kako bi pokazali koliko su ozbiljni u zaštiti svojih klijenata i njihova novca, iz Binancea pozivaju i druge mjenjačnice, burze i tvrtke koje posluju s kriptovalutama da se pridruže njihovoj inicijativi.

Iako napad na Binance nije bio uspješan, neki drugi jesu. Tako je od početka godine u hakerskim napadima na mjenjačnice i tvrtke u Japanu i Italiji ukradeno kriptovaluta u vrijednosti većoj od 700 milijuna dolara.

No, kako je tržište kriptovaluta još uvijek izvan zakonskih okvira, a u nekim državama i gotovo protuzakonito, policija teško ulazi u trag kradljivcima, a još teže može povratiti ukradeni (virtualni) novac, piše Zimo.co.