Društvena mreža Twitter često mijenja određene opcije na stranici, ali izgleda da uskoro možemo očekivati veliku promjenu.

Potpredsjednik Twittera, Kevin Weil, kaže da je budućnost ove mreže u video zapisima, naprednijem slanju privatnih poruka i prilagođavanju timelinea.

Prošli je mjesec predstavljen dugo očekivani video servis, koji korisnicima putem aplikacije omogućuje mijenjanje i objavljivanje zapisa dugih do 30 sekundi.

Servis funkcionira u kombinaciji s aplikacijom Vine, na kojoj video zapisi traju do šest sekundi, a Twitter će u budućnosti možda uključivati i duže video zapise pa čak i filmove koji će se moći kupiti jednim klikom na gumb "Buy", prenosi Zimo.co.

Tvitovi mogu imati do 140 znakova, ali je odnedavno pokrenut i servis za grupne direktne poruke, kojima Twitter pokušava konkurirati aplikacijama poput WhatsApp.

Također, od siječnja je korisnicima Twittera dostupna i opcija "While you were away" koja sumira najpopularnije tvitove iz razdoblja tijekom kojeg su korisnici bili odsutnii.

Prema svemu sudeći, Twitter će se sve više okretati personalizaciji, a trenutno su u fazi testiranja i neka rješenja koja bi korisnicima omogućila jedinstvene sadržaje na svojim profilima. Dizajn stranice je ovih dana pod udarom kritika jer, prema mišljenju mnogih, podsjeća na Facebook.

Bljesak.info