Američki predsjednik Donald Trump poručio je danas kako će zakonu o zdravstvenoj njezi koji je usvojen u vrijeme njegovog prethodnika Baracka Obame, takozvanom Obamacare, doći kraj, obećavši da će umjesto toga sastaviti novi, kako je istaknuo, sjajan zakon za Amerikance.

- Obamacare će se urušiti, a mi ćemo napraviti sjajan plan zdravstvene njege za narod. Bez brige! - napisao je Trump na Twitteru.

Američki predsjednik je ovu poruku uputio dan nakon što je pretrpio najveći poraz od početka mandata u Bijeloj kući, jer je njegov prijedlog zakona, koji je trebao zamjeniti Obamacare, povučen s dnevnog reda Zastupničkog doma Kongresa zbog nedovoljnog broja glasova među zastupnicima njegove Republikanske stranke, navodi AFP.

Trump i predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan bili su juče primorani povući prijedlog zakona neposredno uoči glasanja, jer nisu uspjeli osigurati dovoljnu podršku za njegovo usvajanje, ostavivši neispunjenim Trumpovo predizborno obećanje da će poništiti reformu svog prethodnika u području zdravstvene njege.

- Loše stvari će se dogoditi Obamacareu. Nema mu mnogo pomoći. To sam rekao još prije godinu i po dana. Na kraju krajeva, on nije održiv - rekao je Trump jučer nakon što je novi prijedlog zakona povučen, prenosi Tanjug

Američki predsjednik je, takođe, nagovijestio kako će to pitanje, koje je stvorilo podjele među samim republikancima, ostati kao cilj Bijele kuće.

- Mislim kako trebamo bustiti da Obamacare ide svojim putem... On se urušava i uskoro će eksplodirati, i to neće biti nimalo slatko. A demokrati to ne žele. Dakle, oni će sami pružiti ruku kada budu spremni, a kada god budu oni spremni, spremni smo i mi - poručio je Trump.