Juve je osvojio samo dvije titule u osam finalnih nastupa premijernog nogometnog razreda Starog kontinenta. Četiri zadnja finala je izgubio u nizu, a posljednji put od toga onaj 2015. su srazu s Barcelonom (1:3).

Međutim, trener Allegri ne želi biti zarobljenik negativnih misli temeljenih na takvoj statistici. Njega ne zadovoljava činjenica da je Juventus još jednom stigao u finale, on ga želi i osvojiti.

"Ovo je jedna važna utakmica i mi moramo učiniti ono što smo radili tijekom čitave sezone", kazao je Allegri pred novinarima.

"Negativno razmišljanje je zarazno. Kad sam ja preuzeo tim, u zraku je bilo negativnosti koju si mogao osjetiti na zastrašujući način. Slično čujem i sada kad ljudi pričaju o finalima koja smo izgubili", objašnjava strateg Stare dame.

"Ne treba razmišljati na način kako smo izgubili šest finala, nego da smo u osam njih sudjelovali. Učešće u finalu je nevjerojatno postignuće", kaže Allegri.

"Postoji samo jedna Liga prvaka, kao što postoji jedan Super Bowl i jedino što je važno jest biti u pravo vrijeme na pravome mjestu. Stoga se neizmjerno radujem subotnjem finalu u Cardiffu", nepokolebljiv je Juventusov trener u svojoj viziji uspjeha u sportu.

Juventus je gubio sljedeća finala Kupa prvaka, odnosno Lige prvaka:

1973. Ajax - Juventus (1:0)
1983. HSV - Juventus (1:0)
1997. Borussia (D) - Juventus (3:1)
1998. Real - Juventus (1:0)
2003. Milan - Juventus (3:2 na penale)
2015. Barcelona - Juventus (3:1)

Kao pobjednik je izišao u ova dva susreta:

1985. Juventus - Liverpool (1:0)
1996. Juventus - Ajax (4:2 na penale)