Ivica Todorić danas je održao sastanak s najvećim dobavljačima nakon kojeg je iz Agrokora stiglo priopćenje u kojem po prvi puta posredno priznaju da su u problemima.

Iako se Todorić tajno sastajao s premijerom i članovima Vlade na kojima je razgovarano o njegovoj daljnjoj sudbini, obzirom da mu zbog ogromnih dugova prijeti oduzimanje većeg dijela kompanije, još uvijek se nije obratio javnosti već je to prepustio premijeru i ministrima koji su preuzeli ulogu glasnogovornika Agrokora.

Do sada su iz Agrokora odbacivali da imaju bilo kakve probleme u poslovanju te da imaju dovoljno novca za servisiranje obveza, no danas nakon sastanka objavili su da je "Najveći teret stabilizacije poslovanja Agrokora podnijela sama kompanija". Sudeći po dosadašnjim tvrdnjama iz kompanije, nikada nisu ni bili destabilizirani, javlja Index.hr

Todorić zahvalio dobavljačima

"Predsjednik Koncerna upoznao je sudionike sa stanjem u Koncernu i planovima za nastavak poslovanja. Tom prigodom zahvalio je prisutnima i svim ostalim dobavljačima, njih oko 6000, koji su u proteklom periodu u obostranoj suradnji davali snažnu podršku Agrokor koncernu.

Na sastanku je izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači", stoji u priopćenju Agrokora.

Index je godinama upozoravao na sumnjivo visoke dugove prema dobavljačima koji su nastali rastezanjem rokova plaćanja i koji znatno odskaču od prosjeka.

Prema nekim informacijama rokovi plaćanja nerijetko su dulji i od 150 dana, što je ogroman teret za male tvrtke koje imaju nesreću da moraju poslovati s Todorićem.

Prema posljednjem javno objavljenom izvješću, za prvih devet mjeseci prošle godine, obveze prema dobavljačima iznosile su preko 16 milijardi kuna.

Mnoge hrvatske tvrtke, velike i male, bile su godinama u situaciji da kao dobavljači kreditiraju Todorića, koji je istovremeno agresivno širio posao.

Prvi.tv