Pod naslovom ‘Tko je Kristina Milković?’ objavljena je velika tema u britanskom The Sunu, povodom jučerašnjeg polufinala kojeg je Marin Čilić igrao protiv Sama Querreyja na Wimbledonu.

Budući da je njegov uspjeh na ovogodišnjem Wimbledonu izazvao pozornost sviju, ne treba čuditi niti interes za njegov privatni život. S lijepom Dubrovkinjom, rodom iz Konavala, Čilić je u vezi već sedam godina, no o svojoj djevojci nerado govori, a i sama Kristina nerado se eksponira u javnosti.

U mlađim danima, bavila se manekenstvom, a osvojila je i titulu 1. pratilje izbora Miss Alpe Adria 2005. godine, a njezina ljepota očarala je i portal Fabwags, koji je uvrstio među najljepše djevojke poznatih sportaša.



“Ja sam ponosan na nju u svakom pogledu, ali mislim da je u tom trenutku ona bila ponosna na mene jer zna kroz što sam prošao u karijeri i ona je bila naravno tu cijelo vrijeme i bila mi uvijek velika potpora. Dva starija brata su se oženila pa valjda očekuju da je sada red na mene. Ali ja ne žurim. Polako, ja još slažem kockice“, izjavio je prije godinu dana za InMagazin Marin Čilić.

Zna se da je 2014. godine diplomirala psihologiju i politologiju, a radila je i za Zagrebačku banku. Kada je Čilić osvojio svoj prvi ATP turnir u Baselu, rekao je kako mu upravo Kristina donosi sreću. Od tada ju se redovito može vidjeti na tribinama, gdje u gomili navija za svog 28-godišnjeg dečka.

Tako je od 17 turnira koje je osvojio, na njih 14 u publici bila i Kristina. Svi se nadaju kako će mu upravo ona i ovoga puta donijeti sreću, te da će uspjeti u svom naumu – ponoviti uspjeh Gorana Ivaniševića koji je 2004. godine osvojio Wimbledon.