Sinoć u Söldenu, gdje tradicionalno počinje skijaška sezona, Slovenka Tina Maze i službeno je potvrdila kraj svoje karijere koji će se dogoditi u siječnju.

“Nemam više energije i motiva da bih se i dalje natjecala na najvišoj razini”, rekla je Maze.

Posljednju je utrku odskijala još u ožujku 2015., nakon čega je uzela godinu pauze. Radila je kao komentatorica na Eurosportu, te se posvetila svom obrazovanju. Diplomirala je i postala učiteljica razredne nastave, piše HRT.

“Ništa ne može zamijeniti onaj adrenalin koji osjetiš na Olimpijskim igrama ili u Svjetskom kupu, no otvaram novo poglavlje svog života zbog kojeg sam također uzbuđena”, dodala je.

Maze je na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine osvojila zlatne medalje u spustu i veleslalomu, dok je četiri godine ranije u Vancouveru bila treća u veleslalomu i superveleslalomu.

Četiri puta je bila zlatna na svjetskim prvenstvima, a 2013. je osvojila veliki kristalni globus. U Svjetskom kupu je upisala 26 pobjeda.

Od skijanja će se oprostiti kako je i počela - na startu veleslaloma u svom Mariboru. 7. siječnja 2017. Tina Maze odskijat će svoju posljednju utrku.