U petoj, posljednjoj utakmici skupine C, utakmici koja je odlučivala tko će biti prvoplasirana momčad grupe, Hrvatska je poražena od Njemačke 28:21

Kauboji su bolje otvorili utakmicu i došli do vodstva od 3:1 i onda, stali... Ušli su izabranici Željka Babića u veliku crnu rupu u kojoj nisu zabili pogodak dugih 11 minuta. Za to vrijeme Nijemci zabijaju šest vezanih pogodaka i odlaze na 7:3.

Prednost od četiri pogotka razlike Njemačka je zadržala i do odlaska na odmor (13:9).

U drugom poluvremenu Hrvatska je imala zaostatak i od šest pogodaka razlike (19:13) i činilo se kako je Njemačka do kraja prelomila utakmicu.

Ipak, Kauboji od 45' do 50. minute još su jednom pokazali kako se i ova generacija može nositi s najboljima. Došla je Hrvatska do dva pogotka zaostatka (22:20), ali više od toga nije mogla.

Nijemci su se nakon toga ponovno uozbiljili i postigli šest vezanih golova i time zadali Hrvatima posljednji udaracza konačnih 28:21.

Najbolji u redovima Njemačke bili su Patrick Wiencek sa 6 i Kai Hafner s pet golova. Odličan je bio i Andreas Wolff sa 16 obrana (44%).

Kod Hrvatske su najraspoloženiji bili Manuel Štrlek i Luka Stepančić sa po pet golova. Kontrec je zabio četiri, a Horvat tri pogotka.

Hrvatska je tako u osminu finala prošla s drugog mjesta skupine C, a u prvoj utakmici knock-out faze čeka je Egipat. U eventualnom četvrtfinalu Kauboji će igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska – Brazil.

Ono što je dobro u drugom mjestu skupine C, je što Hrvatska ne može igrati protiv domaćina Francuske prije finala. No, pitanje je mogu li Kauboji uopće do finala. Ostaje da se vidi...