Dvije osobe su smrtno stradale dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu jutro u Jablanici.

''U nesreći koja se dogodila na dijelu magistralnog puta M-17 u mjestu Paprasko, sudjelovali su A.M. iz Jablanice koji je upravljao automobilom VW Golf II i S.K. iz Sarajeva koji je upravljao automobilom Mercedes. Od posljedica sudara smrtno su stradali suputnici iz vozila Golf, F.P. i E.T. Teške tjelesne ozlijede zadobili su vozač A.M. te suputnici u njegovom vozilu A.M., S.M., dok je lakše tjelesne ozlijede zadobio i suputnik A.H.'', navodi se u izvještaju Operativnog centra civilne zaštite.

Ozlijeđeni su nakon sudara vozilom HMP prevezeni u Dom Zdravlja Jablanica gdje im je pružena hitna medicinska pomoć, a potom prebačeni na dalju hospitalizaciju u bolnicu Južni Logor u Mostaru.

U nesreći su oštećena i dva vozila „Golf II“ parkirana na proširenju puta. Nakon sudara došlo je do totalne obustave prometa za sve kategorije vozila, koja je trajala od 1 i 40 do 4 i 45 sati, kada su okončane uviđajne radnje.