Talijanski građevinski gigant iz Parme „Pizzarotti" izrazio je zanimanje i spreman je financirati gradnju kompletnog Koridora 5C.

Predstavnici ove tvrtke posjetili su jučer Ministarstvo prometa i komunikacija BiH, gdje su razgovarali s ministrom Ismirom Juskom te su ga upoznali s programom i ulaganjima u građevinsku infrastrukturu širom svijeta, piše danas "Dnevni avaz".

Radi se o kompaniji koja je na europskom i svjetskom tržištu još od 1910. i ima veliko međunarodno iskustvo na gradnji velikih infrastrukturnih projekata, od Italije, Izraela, Švicarske, SAD, Rusije, Kuvajta, Monaka, Crne Gore. Proračun ove kompanije veći je od milijardu eura, a bili su izvođači radova u 44 države.

Kompanija trenutno realizira projekte u Europi, Americi, zemljama Zaljeva, jugoistočnoj Aziji i sjevernoj Africi.

Kompanija „Pizzarotti" sudjelovala je gradnji autoputa u Saudijskoj Arabiji, Poljskoj, Moldaviji... Zanimljivo je da je ova tvrtka sudjelovala i u gradnji metroa i aerodroma u Parizu, ali i elitnih apartmana u Monte Karlu.

"Avaz" saznaje kako su jučer na sastanku izrazili punu spremnost da sudjeluju u gradnji Koridora 5C na način ili da dobiju dozvolu za koncesiju ili da budu klasični izvođači radova uz cijelu domaću operativu i strojeve.

Pokazali su zanimanje i za sudjelovanje u gradnji tunela „Prenj" ukupne dužine oko deset kilometara, jer posjeduju veliko iskustvo i svu tehničku opremu za izvođenje ove vrste građevinskih radova.

- Njima bh. građevinsko tržište nije nepoznato, jer su već ranije pokazivali zanimanje za gradnju Koridora 5C putem međunarodnih natječaja. Dobro poznaju ovu oblast i pozvali su nas da ih posjetimo u Italiji u narednom razdoblju- rečeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH. (Prvi.tv)