Završnice nacionalnih prvenstava često u Drugim ligama nude i uzbudljivije utakmice od onih u 'prvom razredu'. Tako je primjerice u talijanskoj Serie B, u situaciji tri kola prije kraja Frosinone dočekao Trapani (1:0). Domaćini se bore za izravan plasman u Serie A, dok gosti spašavaju 'živu glavu' i bore se da izbjegnu izbacivanje u Treću ligu.

Frosinone je poveo već u 11. minuti, a gosti su se cijelu utakmicu pokušavali na sve moguće načine dočepati barem boda. Tako je nakon jednog kornera domaćina golman gostiju Mirko Pigliacelli krenuo u pravi hazarderski podvig koji mu je umalo i uspio, prenose Sportske novosti.

Sam je sebi na nekih 10 metara od svog gola gurnuo u for i krenuo u juriš. Prošao je jednog igrača i stigao skroz do 20 metara od svog kolege na suprotnoj strani. Dao je desno do svog napadača JacopaManconija, no ovaj je promašio.

Da je lopta ušla Mirko bi postao heroj, a ovako svi govore o situaciji kakvu golman apsolutno nikada ne smije napraviti. Za sve one koji pak obožavaju neobične i recimo to tako revolucionarne stvari, ovaj 23-godišnjak rodom iz Rima, a trenutno na posudbi iz Pescare, apsolutni je hit mjeseca.