Nikola Kalinić i Milan Badelj zabili su za pobjedu Fiorentine nad Juventusom (2:1) i tako onemogućili Juve da već nakon 20. kola slavi šesti uzastopni naslov prvaka Serie A.

"Dva Hrvata nanijela su četvrti prvenstveni poraz Juventusu i tako doslovno spasili prvenstvo.", počinje ugledna Gazzetta dello Sport izvještaj s derbija kola, ističući da su Kalinić i Badelj njihovom klubu donijeli prvo slavlje protiv velikog rivala još od listopada 2013. Juventus tek treba odigrati zaostalu utakmicu s Crotoneom, ali da nakon poraza u Firenci, vrh tablice drži sa samo bodom ispred Rome.
 
Gazzetta piše da nakon par Allegrijevih ekspiremenata s "Božićnim drvcem", odnosno taktikom 4-3-2-1, njegovoj momčadi očito nije odgovorao povratak na staru taktiku 3-5-2, jer je u drugom dijelu neuspješno pokušavao s 4-2-3-1 i konačno 4-2-4, kada je ušao i Mandžukić, a Juventus sa svim raspoloživim ofenzivcima u igri tražio spas od poraza. S druge strane, suparnik Juventusovog trenera Sousa potpuno ga je nadigrao: promjenama taktike iz 3-4-2-1 u 4-2-3-1 i konačno 4-4-1-1 ultrapresingom na loptu, a Talijani ističu da mu je ključni igrač u svim tim mjenama bio Badelj:
 
"Nevidljivi igrač, u smislu da nikad ne odigra nešto spektakularno ili posebno efektno, ali je ipak ključni čovjek i ovog trijumfa Viole. Nepogrešivi dribler, do 65 dodavanja promašio je samo šest i čini se da sve besprijekorno odigrava tako lako, po inerciji, pa tako i gol koji je postigao. Sretno, ali regularno i piše se kao i bilo koji drugi i Badelj je njime riješio iznimno tešku i neizvjesnu utakmicu." ovako je Gazzetta upisala učinak veznjaka koji je za odličnu predstavu dobio ocjenu sedam.
 
Još izdašniji najčitaniji talijanski sportski dnevnik bio je prema strijelcu Fiorentininog prvog gola Kaliniću, koji je od tamošnjih tradicionalno "škrtih" novinara dobio 7.5 i zajedno s Chiesom, koji je "ukrao" Badeljov gol, bio najbolje ocijenjen igrač pobjedničke momčadi, prenosi Index.hr.
 
 
"Od početka je igrao pametno, požrtvovno i strpljivo. Činilo se da je izgubljen u mreži BBC-a (Bonucci, Barzagli, Chiellini, op.a.), ali onda se njegova vještina isplatila, jer odlično je na Bernardeschijevo dodavanje prešao Bonuccija, i u nezadrživom prodoru probušio Buffona. U drugom dijelu borio se po cijelom terenu i omogućio da Fiorentina pod velikim pritiskom dođe do zraka."
 
Gazzetta je opisnu pohvalu potkrijepila Kalinićevim brojkama, jer nesebičnost je iskazao time što je suigračima stvorio pet prilika, efikasnost tako što je od dva udarca na gol jedan pretvorio u zgoditak, dok je požrtvovnost i igranje za momčad dokazao time što je neusporedivo više dodira s loptom imao na centru i u njegovoj neposrednoj blizini (17), nego u kaznenom prostoru (tek jedan!).
 
Kaliniću je posvećen i poseban tekst u kojem se dopisnik s derbija nada da Fiorentinin golgeter ipak neće otići u Kinu, jer "Hrvat s koferom u jednoj ruci je Kralj Firence".