Talijanski motociklisti ostvarili su pobjede u sve tri klase na šestoj utrci svjetskog prvenstva u talijanskom Mugellu.

U klasi MotoGP pobijedio je Andrea Dovizioso na Ducatiju, u klasi Moto2 najbolji je bio Mattia Pasini (Kalex), dok je je najslabijem razredu, Moto3 najbolji bio Andrea Migno (KTM).

Nakon što su na prvih pet utrka sezone slavili Maverick Vinales (3), te Marck Marquez i Dani Peddrosa, španjolsku dominaciju je prekinuo Dovizioso. Bila je to njegova tek treća pobjeda u 'Kraljevskom razredu' u posljednjih devet godina.

Drugo mjesto osvojio je vodeći u ukupnom poretku Španjolac Maverick Vinales (Yamaha), a treće mjesto pripalo je Talijanu Danilu Petrucciju na Ducatiju. Najveći domaći adut Valentino Rossi (Yamaha) je zauzeo četvrto mjesto.

U ukupnom poretku vodi Vinales sa 105 bodova, Dovizioso je sada drugi sa 79 bodova, dok je treći Rossi sa 75 bodova.

U klasi Moto2 pobijedio je Talijan Mattia Pasini na Kalexu kojem je to bila prva pobjeda u karijeri u ovoj klasi. Drugi je bio Švicarac Thomas Luethi (Kalex), a treći Španjolac Alex Marquez (Kalex). Četvrto mjesto zauzeo je Talijan Franco Morbidelli na Kalexu koji vodi u ukupnom poretku sa 113 bodova. Drugi je Luethi sa 100, dok je treći Marquez sa 78 bodova.

U najslabijem razredu, klasi Moto3, slavio je Andrea Migno (KTM) koji je izborio prvu pobjedu u svjetskom prvenstvu.

Migno je pobijedio sa 0,037 sekunde prednosti pred sunarodnjakom Fabiom Di Giannantoniom na Hondi, a treći je bio Španjolac Juanfran Guevara (KTM). U ukupnom poretklu vodi Španjolac Joan Mir (Honda) sa 108 bodova, drugi je njegov sunarodnjak Aron Canet (Honda) sa 74 boda, a treći je Talijan Fabio Di Giannantonio (Honda) sa 71 bodom.