Ovih dana aktualna je priča oko intervjua Sebije Izetbegović na BHT-u. Naime, direktorica KCUS-a (klinički centar univerziteta u Sarajevu) trebala je biti gošća, pa nije, pa je ipak bila...

Snimljeni intervju do sinoć nije prikazan, a na BHT-u su se vadii "dječjim" izgovorima kako je bilo tehničkih poteškoća i da isti zbog toga nije ni mogao biti objavljen.

Podsjećamo, emitiranje ovog intervjua je bilo najavljeno za 25. listopad, međutim, on tada nije bio emitiran, a još od tada nije bilo ponuđeno objašnjenje zašto intervju nije prikazan.

Navodno, cijeli razgovor sa Sebijom se njoj nije sviđao pa je izvršila pritisak na javni servis i uspjela odgoditi objavljivanje intervjua.

Na ovom linku možete pogledati što je sve sinoć izjavila Sebija Izetbegović, no ono što je zaintrigiralo mnoge je činjenica da se radi o potpuno novom intervjuu. Naime, po društvenim mrežama cijeli dan kruže kadrovi Sebije Izetbegović na kojima je vidljivo da se radi o potpuno različitim intervjuima.

Obratite pažnju na detalje u i oko gospođe Izetbegović:



Pravo je pitanje čemu uopće služi javni servis i javna televizija ako će se dopuštati ovakve stvari i vršenje cenzure na najočitiji mogući način.
 

Naravno, iz ove kuće će se uvijek pravdati da je najveći problem vezan za javni servis to što i Hrvati žele svoj kanal.

Dnevnik.ba