Usvajanje proračuna uvijek je jedna od najvažnijih odluka koju neka zakonodavna vlast, od općinske pa sve do državne,  tijekom jedne kalendarske godine donese. Međutim, na jučer održanoj 13. sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama, iako se na dnevnom redu našla i točka usvajenje Proračuna Općine Prozor-Rama za 2018. godinu u iznosu od 22 milijuna maraka, o ovoj, kao i drugim točkama, izostala je ozbiljnija rasprava.  

Usvajanje ramskog proračuna za 2018. godinu ostalo je u sjeni održavanja minuta šutnje za nedavno preminulog bivšeg načelnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane general pukovnika Slobodana Praljka. Nakon minuta šutnje, koju su napustili svi bošnjački vijećnici, sve su predložene točke dnevnoga reda, bez ozbiljnijih polemika, jednoglasno usvojene.

OO HDZ BiH Rama, koji je i pokrenuo inicijativu održavanja minuta šutnje, na jučerašnjoj se sjednici suzdržao od iznošenja opravdanih kritika na strukturu ramskog proračuna za 2018. godinu. Svojom podrškom predloženom proračunu, kao i drugim točkama,  vijećnici OO HDZ-a BiH Rama željeli su poslati jasnu poruku ramskoj javnosti da nam je u trenucima sve očitijih velikobošnjačkih nasrtaja na osnovana politička prava hrvatskog naroda, svehrvatsko zajedništvo na prvome mjestu.

S obzirom na postojeću političku situaciju, kada manje-više sve bošnjačke stranke podržavaju izmjene izbornog zakona na način da nam i u buduće drugi biraju političke predstavnike, za OO HDZ BiH Rama je puno bitnije očitovanje svih hrvatskih vijećnika da imaju jedinstven stav o časnoj borbi hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata, a odnoseći se na isti način prema našoj prošlosti i žrtvama Domovinskoga rata, daju nam nadu  da ćemo imati iste ili slične stavove kada je u pitanju naša borba za očuvanje konstutivnosti i političkog bitka hrvatskog naroda u BiH.

Naša inicijativa da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Općinskog vijeća Prozor-Rama nije dobila potrebnu većinu.
 
OO HDZ BiH Rama