Danas je u Kupresu svečano obilježena 23. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i na spomen obilježju poginulim Vukovarcima.

Na spomen obilježjima vijence su položili i upalili svijeće predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić i ministar u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić.

Vijence su položile i svijeće, među ostalim, upalile i Udruge iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Vukovara i drugih mjesta Republike Hrvatske i općina Hercegbosanske županije.

Potom je služena sveta misa zadušnica za pripadnike HVO-a i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB u Crkvi Svete Obitelji u Kupresu.

Nakon mise održan je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju 1. Benda orkestra O.S BiH. Na kraju programa održana je svečana Akademija u povodu Dana oslobođenja Kupresa u Hrvatskom domu Kupres, a potom je uslijedilo druženje s braniteljima, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

 Foto: Stanko Šarić/Vlada HBŽ