Jedna žena iz Italije mogla bi uskoro biti osuđena do šest godina služenja zatvorske kazne jer ne obavlja kućne poslove u dovoljnoj meri, piše italijanski "Local".

Neimenovanu 40-godišnjakinju iz Sonina u Laziju prijavio je njen suprug, koji navodi da je "primoran da živi u izuzetno lošim higijenskim uvjetima zbog čega njegova obitelj propada". ž

On se također požalio da njegova supruga rijetko kuha. Ovo ‘zapostavljanje’ prema njegovim rečima, traje već dvije godine, piše "Independent", a prenosi B92.

Suđenje je zakazano za listopad 2016., a ukoliko bude bila osuđena, žena će u zatvoru provesti između dvije i šest godina. U ožujku 2014. godine, aktivisti su predložili da se domaćicama, kao i njihovim muškim kolegama, redovno isplaćuju određene novčane sume kako bi se poboljšala ravnopravnost i spriječilo obiteljsko nasilje. Međutim, predlog nije naišao na podršku. Daniela de Boca, profesorica ekonomije na Sveučilištu u Torinu, rekla je za "Guardian" da bi plaća ’odvratila te osobe od traženja posla’.