"Mogu potvrditi da će Dalić voditi reprezentaciju u Rusiji. Ostale su samo neke formalnosti koje ćemo dogovoriti sljedeći tjedan, najvjerojatnije u utorak, ali da, on ostaje izbornik", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Čestitke našim dečkima koji su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo, oni su odradili lavovski posao, kako u Ukrajini tako i sada protiv Grčke. Današnja utakmica nije bila nešto, to nije bila Hrvatska iz Ukrajine i Zagreba, ali mi smo ostvarili svoj cilj. Meni je s leđa palo 10 tona, nosio sam veliku odgovornost, puno je emocija bilo u meni i, eto, izdržao sam. Sretni smo jer smo razveselili hrvatski narod koji večeras slavi", kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je nakon što je odveo "vatrene" na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Ja sam spreman voditi reprezentaciju u Rusiji. Bit će to sve OK, lako ću se dogovoriti s vodstvom HNS-a. Rekao sam igračima na sastanku uoči utakmice da odrade danas posao kako treba, a onda uživaju do kraja sezone u klubovima. Ako ostanemo svi zdravi, onda ćemo svi zajedno na SP. Mislim da ova generacija može napraviti jako puno, šteta bi bila da ne napravimo nešto", zaključio je Dalić.

Dalić je reprezentaciju preuzeo početkom listopada nakon što je Hrvatska u Rijeci odigrala 1:1 protiv Finske te je stoga morala u posljednjem kolu u skupini pobijediti Ukrajinu u gostima kako bi izborila dodatne kvalifikacije. To je i uspio, a onda je i u dodatnim kvalifikacijama suvereno prošao Grčku.

"Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju kvaliteta i karakter su došli do izražaja i zasluženo smo tamo gdje nam je objektivno i mjesto", rekao je za HRT kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Iako još nema potpisan ugovor, Luka Modrić je najavio kako stoji iza izbornika Zlatka Dalića.

Bilo bi suludo da ne bude tako. Mislim da je napravio fenomenalan posao u ovih mjesec dana. Isto tako, htio bih se zahvaliti starom stručnim stožeru s Čačićem. I oni su napravili svoj posao, ali nažalost morali smo se razići. Na kraju je najbitnije da smo na Svjetskom prvenstvu, zaključio je Modrić.