Sud u Velikoj Britaniji zabranio je muškarcu da vodi svog sina u crkvu nakon što je njegova bivša supruga dobila kontroverzni spor.

Oca je sudac upozorio da bi mogao završiti u zatvoru ako svog devetogodišnjeg sina pokuša odvesti u crkvu ili u bilo koji centar koji crkva vodi. Otac je uložio žalbu na ovakvu presudu Visokom sudu, piše Index.

"Ovaj sudac jednostavno se boji da ga ne bi nazivali islamofobom. Samo želim da moj sin ima uravnotežen život i da bude izložen različitim religijama kako bi sam mogao odlučiti koju želi prakticirati", kazao je otac za Daily Mail.

Njegova je supruga, koja je muslimanka, tijekom suđenja tvrdila da će dječak "postati zbunjen" ako bude izložen drugačijim vjerovanjima od njezinih.

"Ako mu ne pokažem da na svijetu postoje i druge religije, on će postati obična glupa ovca. Želim da uči o drugim kulturama", zaključuje otac.

Nakon rastave od supruge, koja je dobila skrbništvo nad djetetom, dječak svog oca viđa svaki drugi vikend. Par se rastao prošle godine, nakon 12 godina braka.