Preostalo je još svega dva dana do kraja Kickstarter kampanje za inovativni modularni stol Modulos iz Hrvatske. Tijekom kampanje, koja je započela 31. kolovoza, a trajat će do 10. listopada, Modulos je prikupio narudžbe iz brojnih zemalja diljem svijeta, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Švicarsku, Nizozemsku i Njemačku...

Veći dio prikupljenih sredstava bit će uložen u prvu fazu proizvodnje s kojom se kreće odmah po završetku kampanje, dok će ostatak biti iskorišten za daljnji razvoj proizvoda i brenda.

“Osim probijanja cilja na Kickstarteru, iznimno smo zadovoljni i cjelokupnim feedbackom na proizvod, obzirom da je i “ispipavanje” tržišta bio jedan od ciljeva kampanje. Tijekom proteklih mjesec dana, dobili smo brojna priznanja za kvalitetu proizvoda, kako od struke tako i od brojnih potencijalnih krajnjih kupaca. Ujedno, jako nam je puno pomoglo i to što su priču o Modulosu prenijeli kako brojni domaći tako i strani mediji, poput uglednog Mashablea, T3-a, AskMena. Svaka kupnja i donacija u ovoj fazi plasiranja proizvoda je i više nego dragocjena, pa, ukoliko vam se sviđa naš proizvod i priča, kampanju još uvijek možete podržati na sljedećem linku: https://bit.ly/modulos-desk!”, kazao je osnivač Modulosa Matej Grozdanović.
 

Tijekom cijele kampanje paralelno se, uz promociju, u suradnji s Panonskim Drvnim Centrom Kompetencija naporno radilo i na daljnjem razvoju i testiranju proizvoda i proizvodnih procesa pa je tako tijekom kampanje predstavljeno i nekoliko novih modula koje će naručitelji moći odabrati kao nadogradnju postojećih setova: Twist modul sa strujnim utičnicama ugrađenima u površinu modula, Rotary modul s utorom za tablet koji se može okretati oko svoje osi te Wireless Charging modul s ugrađenim visokokvalitetnim bežičnim punjačem.

Osim uspješne Kickstarter kampanje i sjajnih kritika na proizvod, Modulos je postao i dijelom programa Startup Factory Zagreb - akceleracijskog programa za mlade startupe, koji je pokrenut od strane Razvojne agencije Grada Zagreba. Kroz ovaj program plan je ubrzati razvoj i kroz predavanja i suradnju s tamošnjim mentorima podići Modulos na višu razinu u cilju što uspješnijeg plasiranja proizvoda na domaće i međunarodno tržište.