Sljedećih dana očekuje nas kiša sa jakim vjetrom...

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećeg tjedna? Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sljedećih dana očekuju se padaline, prenosi bljesak.info.

U ponedjeljak se očekuje naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu. Padaline prvo u Krajini i do sredine dana proširit će se prema istoku Bosne. U Hercegovini će prevladavati umjerena naoblaka.

Poslijepodne se i u Hercegovini očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine. Ujutro jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu naoblaku. U istočnim područjima ujutro pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuje novo naoblačenje sa sjevera koje će uvjetovati kišu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U srijedu u Bosni i sjevernom dijelu Hercegovine oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro, a poslije poslijepodne naoblačenje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C, priopćeno je.