Novo pogoršanje koje će u drugoj polovici tjedna zahvatiti BiH donijet će snijeg u dijelove zemlje gdje ga dosad nije bilo mnogo, čak i na samom jugu.

Iako će sporadično padati i tijekom srijede, najveći intenzitet snijega očekuje se na području središnje Bosne u četvrtak poslijepodne i u noći na petak, kada će ga pasti oko 20 centimetara tijekom nekoliko sati, piše N1.
U ovom tjednu bit će svega, a snijega bi ponegdje moglo pasti i preko pola metra
Za vikend će snijeg oslabjeti i prestati, a do tad će se stvoriti snježni pokrivač od oko 5 centimetara u istočnoj Bosni, 5 do 40 u zapadnoj Bosni,  30 do 70 u središnjoj Bosni.

Snijeg će padati i na obali.

U Hercegovini jako jugo i olujna bura

Osim snijega, probleme će na moru stvarati i vjetar. No, nepogode koje je izazvalo more prošloga petka neće se ponoviti. Već u četvrtak ojačat će u Hercegovini jugo.

U Hercegovini  u petak ujutro, olujna bura zbog koje su izgledni problemi u pomorskom prometu. Vrhunac će bura imati u noći s četvrtka na petak.

Nakon razvedravanja, vrlo hladno

Vrijeme će se za vikend smiriti, a nakon razvedravanja očekuju se vrlo niske temperature zraka, vjerojatno oko ili malo ispod nule na moru, oko -10 stupnjeva u nizinama, a oko -15 u gorju.