Prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uvjetovala je stabilno i sunčano vrijeme, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Lijepo vrijeme potrajat će i narednih dana, ali nam uskoro dolaze kišni val, hladni vjetrovi, pa i snijeg. Magla po kotlinama U srijedu, 18. listopada, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 9 do 14 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva. U četvrtak, 19. listopada, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva je lokalno moguća magla u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stupnja.

U petak, 20. listopada, umjerena naoblaka u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stupnja.

Hladna fronta za vikend

Za vikend će jedna fronta sa sjeverozapada prijeći preko naše zemlje i donijeti padaline ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stupnjeva. U utorak, 24. listopada, prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedećeg radnog tjedan. Od subote, 28. listopada, očekuje se nestabilno vrijeme sa padalinama koje bi mogle biti izraženije u zapadnoj Bosni.

Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 14 stupnjeva.