Zaključno do 11. svibnja, redoviti studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske mogu se prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske za akademsku 2015./16. Ured će dodijeliti 450 stipendija, sto za studij u Hrvatskoj, a 350 za studij u Bosni i Hercegovini. Stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci, u mjesečnom iznosu od 700 kuna, oko 180 maraka, javlja Hina.

Sudjelovati na natječaju mogu studenti koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima i to - u Hrvatskoj pripadnici hrvatskog iseljeništva s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine s prebivalištem u 12 država u kojima živi hrvatska manjina i pripadnici hrvatskog naroda u BiH s prebivalištem u toj državi, koji u Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

U BiH pravo sudjelovanja na natječaju imaju pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem u BiH, koji u toj državi upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, one podnesene izvan utvrđenog roka, kao i prijave dostavljene elektroničkom poštom ili faxom, neće se razmatrati.