Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier pozvao je u srijedu u Moskvi na bolje odnose s Rusijom, rekavši da bi "otvorene rane" u odnosima između dvije zemlje trebale zacijeliti.

Prva posjeta jednog njemačkog predsjednika Rusiji od 2010. godine dolazi u vrijeme zategnutih odnosa između dvije zemlje zbog ruske aneksije Krima iz 2014. i ustanka koji je nakon toga izbio u istočnoj Ukrajini za koji Zapad tvrdi da ga podržava Moskva.

Steinemier je bivši ministar vanjskih poslova koji je bio aktivno angažiran u njemačkim naporima na posredovanju oko okončanja ukrajinske krize i dugo je pozivao na ruski angažman.

"Obojica vjerujemo da nas trenutno stanje stvari ne može zadovolljiti i ne bi nas trebalo zadovoljiti" - izjavio je Steinmeier nakon razgovora s Putinom.

-"Daleko smo od normalnih veza, otvorene rane su još prisutne, ima neriješenih pitanja, prvo i prioritetno je pitanje Krima i sukoba u istočnoj Ukrajini, koje je teret i nastavlja da bude teret u našim odnosima", kazao je njemački predsjednik, prenosi AFP.