Deset godina kasnije ponovno u bazenu, ponovno u finalu Svjetskog prvenstva igrat će Hrvatska i Mađarska (večeras od 20:30 sati). Povijesnog 1. travnja 2007. godine u australskom Melbourneu momčad Ratka Rudića napravila je podvig i srušila Mađare s 9:8, čime je Hrvatska prvi i jedini put do sada postala svjetski prvak.

Tada je minutu i 34 sekunde prije kraja Pavo Marković zabio gol za 9:8, a Hrvatska se do kraja uspjela obraniti i bez poraza osvojiti Svjetsko prvenstvo.
 

Hrvatska je startala pobjedom na Južnom Afrikom (13:5), nakon čega je u skupini B svladala još Australiju (10:9) i SAD (10:8). Osvajanjem prvog mjesta u skupini plasirala se izravno u četvrtfinale, a tamo razbila Rusiju (13:3) i time službeno najavila lov na medalju, onu najsjajniju.

I onda 30. ožujka polufinale i velika pobjeda nad Srbijom (10:7) za tada prvo finale u povijesti. Zanimljivo, Srbija je svladana prije deset godina i sada u polufinalu, a u finalu su tu ponovno Mađari.

U međuvremenu je Hrvatska izgubila finale 2015. od Srbije (11:4) u Kazanu, pa će večeras s ulogom svjetskog doprvaka igrati protiv domaćina turnira, koji je u Rusiji prije dvije godine ispao u četvrtfinalu od Italije (8:7).

Melbourne 2007. - Budimpešta 2017. Srbi u polufinalu - Mađari u finalu. Šampionska koincidencija.