Vaterpolisti Hrvatske izgubili su u finalu olimpijskog turnira od Srbije rezultatom 11:7 i tako osvojili srebrenu medalju.

Srpski vaterpolisti tako su po prvi put u svojoj povijesti osvojili zlatno odličje na Olimpijskim igrama.

Srbija je bolje ušla u utakmicu i stalno držala Hrvate u rezultatskom zaostatku, te su Delfini dobili prvu četvrtinu s 3:2.

Pogocima Nikića i Gocića, Srbija odlazi na plus tri. Anđelo Šetka je vratio Barakude u igru, ali  Mandić ponovno vraća najveću prednost Srbije, te se na poluvrijeme odlazi s 6:3. Očajno su Hrvati koristili igrača više u prvom poluvremenu, te su u tim situacijama postigli samo jedan pogodak, a sedam su puta bili s igračem više.

U nastavku Srbi dolaze do prednosti od 4 razlike (8:4) pogotkom Filipovića. Barakude se vraćaju pogotkom Sukna, no Mandić 11 sekundi prije kraja pogađa za Srbiju (9:5).

Na početku posljednje četvrtine Srbija iz kontre preko Pijetlovića dolaze do velikih 10:5, no Sandro Sukno brzo vraća Barakude na četiri gola zaostatka. Na kraju su Srbi tu prednost i očuvali te slavili s 11:7.

Sbiju je do prvog olimpijskog zlata predvodio Dušan Mandić s 4 pogotka, ali se iskazao i vratar Branislav Mitrović s 12 obrana.

Kod Hrvata je najbolji bio Sandro Sukno s tri pogotka.