Radio-televizija Bosne i Hercegovine je medijski pokrovitelj humanitarne akcije “Srcem za banku koštane srži”, koja će biti realizirana u utorak, 2. veljače, uz prijenos na programu Televizije Bosne i Hercegovine od 20.10 sati. “Svoj doprinos formiranju banke koštane srži dat će i BHRT, kao javni, a dodala bih i društveno odgovoran servis BiH. Uz izravan prijenos u kontakt emisiji nastojat ćemo prikupiti što veći iznos sredstava kako bismo konačno omogućili da naši građani transplantaciju koštane srži rade u BiH, a ne samo u inozemstvu, i to 10 puta jeftinije.

Naime, 2. veljače s početkom u 20.10 sati BHRT će, u suradnji s NVO “Mala”, uživo emitirati emisiju “Srcem za banku koštane srži”, u kojoj će građani pozivati humanitarne brojeve telefona i razgovarati s brojnim poznatim osobama iz BiH i regije. Svaki poziv je izravna donacija u iznosu 2 KM”, ističe izvršna producentica i urednica projekta Lejla Zvizdić.

Na pozive gledatelja odgovarat će javne osobe iz svih društvenih sfera - glumci, pjevači, sportaši, novinari, ali i političari: Mladen Ivanić, Željko Komšić, Ana Babić, Damir Beljo, Mustafa Nadarević, Senad Bašić, Moamer Kasumović, Enis Bešlagić, Goran Milić, Senad Hadžifejzović,...

Kontakt emisija će, uz novinarske istraživačke priče, sadržavati i glazbeni dio u kojem će nastupati Željko Bebek, Frajle, Tijana Dapčević, Neda Ukraden, Ivica Šarić, Dalal i Deen, ali i malo bh. glazbeno čudo, dječak Marko Bošnjak. Voditelji su Lejla Zvizdić, Maja Miralem i i Dejan Kukrić.