Nakon što je Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC) danas priopćilo svoj stav o referendumu u Republici Srpskoj, zatraživši od vlasti u tom entitetu da ne sprovode referendum, sinoć su u Beogradu na hitno organiziranom sastanku razgovarali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, ali i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Jedina tema sastanka je stav PIC-a na referendum u RS-u i zahtjev političarima u tom entitetu da ne održavaju zakazani referendum.

Evidentno je da je državni vrh Srbije ozbiljno shvatio stav PIC-a, i pod izgovorom da su ugroženi nacionalni interesi Srba organizirao hitan sastanak.

U kratkom obraćanju medijima Ivica Dačić je kazao da se analizira trenutna sigurnosna i politička situacija u regiji  te da se dogovaraju mjere na zaštiti nacionalnih interesa Srbije.


Dačić je kazao da će sastanak srbijanskih lidera sa predstavnicima RS-a biti održan u četvrtak, a glavna tema je zakazani referendum o Danu tog entiteta.

Podsjećamo, jučer je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da će, ukoliko PIC bude zahtjevao otkazivanje referenduma u RS-u pozvati na konzultacije političke predstavnike RS-a.