Urednik i voditelj emisije RTL Direkt -a Zoran Šprajc stao je u obranu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na koju se zbog izjava kako problem radikalnog islama u BiH postoji već godinama, okomio i jedan od popularnijih BiH voditelja i urednika, Senad Hadžifejzović s Face TV-a, koji je svoju pravovjernu političku kritiku uobličio u stihove.

- Tumačenja vjera su Vam banalna, ne pristaje Vam biti manijakalna niti antiklerikalna. Greška Vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna, vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, a naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca, vi ste gospođa fatalna...", poručio je između ostalog Hadžifejzović hrvatskoj predsjednici.

Šprajc je kolegi Hadžifejzoviću također odgovorio u stihovima.

- Nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump, pa kad se drugi put požalite na loš humor u emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun.  Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio...Željno sad iščekujemo s kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel, koja se založila za zabranu nošenja burki  u Njemačkoj,. kazao je Šprajc. Kako je Šprajc odgovorio Hadžifejzoviću, pogledajte na sljedećem linku