Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) ima melanom, zloćudni tumor kože koji se proširio na mozak, pa je zbrinut na liječenju Odjela neurologije KBC-a Split.

''Dobili smo definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem zloćudnog tumora na mozgu. Opara se osjeća dobro. Prognoza ovisi o tipu tumora i reakciji na terapiju'', rekao je ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić. Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu, piše HRT.

Podsjetimo, gradonačelnik Opara smješten je u subotu u bolnicu zbog glavobolje i vrtoglavice te je zadržan na pretragama. Tijekom prethodna dva dana, liječnici su obavili niz dijagnostičkih pretraga kako bi točno utvrdili što se dogodilo Krstuloviću Opari, pa mu je prvotno utvrđeno manje krvarenje u mozgu. Dodatnim pregledima dijagnosticiran mu je zloćudni tumor. Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, mijenjaju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, koje je osobno odredio da ga mijenjaju dok se liječi.