Netom poslije poraza u finalu Copa Americe Centenario Argentince je zatekla još jedna, kudikamo lošija vijest - Lionel Messi je objavio kako više neće igrati za reprezentaciju.

"Gotovo je s mojim igranjem za reprezentaciju. Napravio sam sve što sam mogao, ovo boli kad niste prvak", izjavio je Messi koji je od 2005. u dresu Gaučosa skupio 112 nastupa i postigao 55 golova.

Treću godinu zaredom izgubio je s reprezentacijom u finalu velikog natjecanja, sva tri puta na prilično nesretan način.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Argentina je poražena od Njemačke u produžecima, presudio im je Mario Götze u 113. minuti.

Oba finala Copa Americe, lanjsko i ovogodišnje Messijeva Argentina izgubila je od Čilea na penale.

Nipošto nije htio igrati za Španjolsku

Silno je Messi želio trofej s reprentacijom, ali nije uspio...

Vrlo brzo nakon što je kao 13-godišnjak stigao u Barcelonu uočili su Španjolci njegov grandiozni talent i u nekoliko navrata mu nudili da igra za njihovu reprezentaciju. Da je prihvatio, vjerojatno bi sad imao u kolekciji i naslov svjetskog i europskog prvaka te možda više ne bi bilo dileme oko toga tko je najbolji nogometaš svih vremena.

Međutim, ostao je vjeran svojoj domovini ponavljajući kako želi igrati isključivo za Argentinu. I igrao je, punih 11 godina tijekom kojih se nakupilo previše gorčine i bolnih poraza. Sinoć je poručio kako to više ne može podnijeti...