Ženu u američkoj Georgiji policija je u srpnju prošle godine zaustavila zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a sada se u javnosti pojavila snimka koju je zabilježila kamera na policijskom autu.

Policajac na snimci govori ženi koju je zaustavio da nazove nekoga tko je trebao doći po nju i kaže mu da ne dolazi jer će je uhititi i odvesti u zatvor, a auto zaplijeniti.

Žena mu govori da će samo uzeti telefon koji joj je u krilu i da je "vidjela mnogo snimaka na kojima policija", a u tom trenutku on je prekida i govori:

"Nisi crna, zapamti, mi ubijamo samo crnce. Da, ubijamo samo crnce. Jesi li vidjela na ijednom videu da ubijamo bijelog čovjeka?"
 

Nakon što su prošlog tjedna vidjeli snimku, u policiji okruga Cobb, u kojemu se sve i dogodilo, kažu da su pokrenuli postupak davanja otkaza policajcu sa snimke. Odvjetnik poručnika Grega Abbotta rekao je da je on napustio svoj posao, prenosi BBC.

"Nevažno u kojem kontekstu su izrečene, ovakve izjave su neprihvatljive i ne odražavaju kulturu koju održavamo u policiji, kao ni u ovoj zemlji", rekao je šef policije Mike Register.