Snijeg je prekrio pustinjska područja u Saudijskoj Arabiji, kada su temperature u nekim dijelovima zemlje pale ispod nule, što se rijetko događa u ovoj bliskoistočnoj državi.

Niske temperature i snijeg nisu uobičajeni za središnja i sjeverozapadna područja Saudijske Arabije, gdje dnevne temperature dostižu 20 stupnjeva Celzijevih, čak i u studenom.

Neki stanovnici su se obradovali snježnom pokrivaču te su na društvenim mrežama objavljivali fotografije igre u snijegu.

Jedan od korisnika društvenih mreža je napisao da je vrijeme "tako europsko", dok je drugi objavio fotografiju kako pravi snjegovića. Objavljen je i video u kojem se jedan Saudijac kliže niz cestu prekrivenu snijegom.

Ipak, vozači nisu bili toliko sigurni na klizavim ulicama, te se na jednoj fotografiji može vidjeti puno automobila koji stoje pored ceste.

Međutim, kako pišu agencije, Saudijce koji su se tako zabavljali kada je snijeg pao u siječnju 2015, osudili su neki imami nazvavši takvo ponašanje "antiislamskim".

Snijeg je počeo padati kada se temperatura u regiji Al-Jawf spustila tri stupnja ispod nule, a u sjevernoj provinciji Al-Quryat ispod jedan stupanj, pišu saudijski mediji.