Članovi Predsjedništva BiH primili potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davora Ivu Stiera, te  ministra vanjskih poslova i vanjske trgovine Mađarske Pétera Szijjártóa

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić  i članovi Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović na početku susreta poželjeli su ministrima Stieru i Szijjártóu dobrodošlicu, te ih informirali o aktualnim političkim i ekonomskim pitanjima i stanju u našoj zemlji.

Članovi Predsjedništva BiH istaknuli su da Bosna i Hercegovina s Hrvatskom i Mađarskom ima dobre i prijateljske bilateralne odnose. Informirali su ministre da postoji čvrsta opredijeljenost za očuvanje pozitivnog momentuma procesa reformi, s ciljem dobijanja statusa države kandidata za članstvo do kraja 2017. godine. Izražena je nada da će doći do zaključivanja Sporazuma o europskom partnerstvu s Republikom Hrvatskom. To bi stvorilo pravni okvir i mogućnost da se tehnička, stručna i ekspertna pomoć u punoj mjeri iskoriste, s ciljem što bolje pripreme bosanskohercegovačkih institucija za ispunjenje uvjeta za pristupanje EU. Ministar Ivo Stier je naglasio da će se pružanje pomoći nastaviti i u budućem vremenu koje je za Bosnu i Hercegovinu od neizmjerne važnosti. Ponovio je snažnu potporu Republike Hrvatske u procesima integracija Europskoj uniji. Izrazio je uvjerenje o skorom održavanju zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Mađarske Péter Szijjártó je naglasio da je glavni cilj današnjeg posjeta pružanje potpore BiH u njezinim naporima ka euroatlantskim integracijama, te da europska perspektiva nema alternativu. Prenio je stav mađarske Vlade da je euroatlantska integracija ključ za stabilnost, jedinstvo i budućnost BiH. Naglasio je da će Mađarska poduprijeti BiH, ako ispuni potrebne uvjete, da ubrzo dobije status kandidata za EU. Ministar Szijjártó je kazao da su politički i bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Mađarske dobri i prijateljski, te da BiH ostaje među vanjskopolitičkim prioritetima i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.