Apple je posljednjih godina nove modele svojih pametnih telefona predstavljao u prvoj polovici rujna, a iako još nema službenih informacija o datumu predstavljanja iPhonea 8, na The Wall Street Journalu jučer su objavili kako Apple konferenciju na kojoj će predstaviti nove uređaje planira za 12. rujna.

Ljubitelji Applea, analitičari i tehnološki novinari s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje ovih telefona te se na krilima potpuno novog modela (iPhone 8, iPhone X ili iPhone Pro – njegovo ime još nije poznato) očekuje da će Apple oboriti sve prodajne rekorde, a tržišna vrijednost kompanija mogla bi premašiti nevjerojatnih bilijun dolara.

Samo na temelju vijesti o nasljednicima iPhonea 7/7 Plus i novoj generaciji ovog telefona cijena dionice i tržišna vrijednost kompanije ove je godine skočila za 36 posto i premašila je 800 milijardi dolara i gotovo je sigurno kako će nastaviti rasti i dalje, piše Zimo.co.

Naime, prema nedavnom istraživanju kompanije 451 Research koje je provedeno u SAD-u, čak 52 posto osoba koje tijekom sljedeća tri mjeseca razmišljaju o kupovini smartphonea, namjeravaju kupiti iPhone.

Evo što možemo očekivati od novog iPhonea

Dok bi nasljednici aktualnih modela – iPhone 7S i 7S Plus trebali donijeti klasična poboljšanja poput bržeg procesora, bolje grafike i kvalitetnije kamere, nova verziji ovog uređaja trebala bi imati ekran koji će pokrivati gotovo cijelu prednju površinu uređaja (neće biti rubova oko ekrana), tehnologiju za prepoznavanje lica zahvaljujući kojoj će se telefon otključati čim ga korisnik pogleda, bežično punjenje te podršku za proširenu stvarnost koja će, prema Carolini Milanesi iz Creative Strategiesa, omogućiti brojne nove načine na koji će se moći koristiti ovaj telefon – npr. u gamingu, uređivanju stanova i slično.

Najveći problem iPhonea 8, zbog kojeg će se veliki broj ljubitelja ove kompanije ipak odlučiti na kupovinu jeftinijeg modela 7S/7S Plus jest cijena te glasine kažu kako će početna cijena iznositi čak tisuću dolara.

Na konferenciji 12. rujna iPhone će biti najvažniji, ali ne i jedini proizvod kojeg će predstaviti Cook i ekipa – možemo očekivati i treću generaciju Appleovog sata koja će imati podršku za LTE tako da će se moći koristiti odvojeno od iPhonea te vjerojatno i novi model Apple TV-a koji će moći reproducirati 4K sadržaj.