''Odmah nakon utakmice s Estonijom pojavila se, pomalo stidljivo, opcija s Bilićem na klupi BiH, ali tada je bilo zaista teško očekivati da se to dogodi. Bilić je imao posao u West Hamu i godišnji ugovor od šest milijuna eura, tako da ni mnogo bogatiji savezi od bosanskog nisu mogli otkupiti njegov ugovor'', kazao je za Patriju hrvatski novinar blizak treneru Slavenu Biliću.

Naime, Bilićevo se ime od danas nalazi u konkurenciji za poziciju izbornika Bosne i Hercegovine.

Naime, bivši izbornik Hrvatske i bivši trener West Hama, navodno je izbio u prvi plan kao jedan od najozbiljnijih kandidata klupu reprezentacije, ali prema informacijama agencije Patria, problem bi mogla predstavljati Bilićeva plaća.

Neimenovani hrvatski novinar pak kaže kako se situacija nakon Bilićevog otkaza u Londonu potpuno promijenila.

''Nane je sada slobodan trener i nema neku ozbiljnu ponudu za vođenje kluba, jer teško je usred sezone naći klub, jer veliki klubovi tako ne rade. Bilić je ozbiljan trener i čovjek i neće se prihvatiti posla u nekom prosječnom klubu, tako da bi mu posao selektora reprezentacije dobro došao, jer nema toliko posla i stresa kao svakodnevni rad u klubu'',  kaže izvor Patrije.

S druge strane, Bilić je rekao kako je zaslužio otkaz.

''Očekivao sam ovakvu odluku," kazao je Slaven Bilić nakon današnjeg treninga, posljednjeg na mjestu menadžera West Ham Uniteda.

"Mogu biti ponosan na posao koji smo odradili ovdje. Nismo počeli sezonu dobro, a kao u mnogim klubovima diljem Europe menadžer je onaj koji plaća cijenu. Bio je to logičan potez. Želim se zahvaliti navijačima koji su bili sjajni od početka do kraja," kazao je Bilić koji je preuzeo West Ham u lipnju 2015. godine umjesto Sama Allardycea.

Zajedno s Bilićem klub napuštaju i njegovi suradnici pomoćnik Nikola Jurčević, trener Edin Terzić, Julian Dicks i stručnjak za kondicijsku pripremu Miljenko Rak.