• Ski centar ''Raduša'' otvara se ovog vikenda
  • Ski centar ''Raduša'' otvara se ovog vikenda
  • Ski centar ''Raduša'' otvara se ovog vikenda
Menadžment Skijaškog centra ''Raduša'', općina Gornji Vakuf/Uskoplje, objavio je da snijega na ovom skijalištu ima dovoljno, te da će od subote, 27. siječnja, u funkciji biti sve staze i skijaški liftovi, potvrdio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije Miroslav Matošević.

Cijene ski karata nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu, pa tako cijena dnevne ski karte za odrasle iznosi 25 KM, a 20 KM za djecu, dok je za najmlađe skijaše i početnike, u okviru baby ski lifta, osigurano besplatno skijanje tijekom cijele zimske sezone.

Na raspolaganju skijašima je i škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme, dok je put do ski centra, prohodan uz redovno održavanje. ''Skijaški centar Raduša jedan je od najboljih skijaških centara u BiH, s kojeg se pruža nezaboravan panoramski pogled.

Staze opslužuje sustav od pet žičara, a izdvaja se dvosjed Jezero, koji s dužinom od 1.800 metara spada u jedan od najdužih u BiH'', kazao je Matošević. Devet kilometara uređenih skijaških staza, svih težina, nalazi se na nadmorskoj visini od 1.295 do 1.778 metara.

Na planini je smješten motel, udaljen 50 metara od početnog ski lifta, koji raspolaže sa 11 komfornih soba i restoranom, s bogatom gastronomskom ponudom. Na završnoj točki ski lifta, na visini od 1.720 metara nadmorske visine, smješten je drugi restoran, s caffe barom i terasom za sunčanje.