Zbog sumnje da sadrži bakteriju salmonelu s tržišta 83 zemlje povučeno je 12 milijuna pakiranja mlijeka u prahu proizvedenog u Francuskoj, javlja agencija Anadolija.

Emmanuel Besnier, izvršni direktor kompanije Lactalis, proizvođača dječje hrane i mlijeka u prahu, prvi put je za tjedni list ''Journal du Dimanche'' govorio o zaraženosti hrane za djecu bakterijom. Besiner je kazao kako postoji mogućnost da je dječja hrana zaražena bakterijom salmonela prodana u 83 zemlje.

Kazao je kako su u tijeku sudski proces i istraga, te da će obiteljima koje su oštećene biti plaćena odšteta. Besiner koji je izrazio duboku zabrinutost, podsjetio je kako je odluka o opozivu svih proizvoda proizvedenih u tvornici u gradu Craon, donesena nakon razgovora sa ministrom ekonomije Francuske Brunom Le Maireom.

U tvornici Lactalisa u Craonu, u Francuskoj, u kolovozu prošle godine otkrivena je salmonela. Lactalis je ranije priopćio kako postoji rizik da je oko 200.000 pakiranja hrane zaraženo bakterijom. Iako je nazočnost bakterije uprava otkrila u kolovozu, javnost je o tome obaviještena tek u prosincu 2017.

Unatoč odluci o opozivu proizvoda za koje postoji mogućnost da su zaraženi, lanci supermarketa među kojima se nalaze Intermarche, Auchan, Cora, Carrefour, Super U, Hyper U i E. Leclerc nastavili su ih prodavati. U Francuskoj je zbog zaražene hrane hospitalizirano 35 djece, a slični slučajevi zabilježeni su u Španjolskoj i Grčkoj.