Na stadionu Pecara je večeras odigrana druga utakmica finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva nakon što je prvi susret prije sedam dana, koji je odigran na Koševu, završen pobjedom Širokobriježana rezultatom 1:0. Bordo ekipa je istim rezultatom pobijedila u revanšu, pa je osvajač trofeja odlučen izvođenjem penala. Osvajač Kupa BiH za ovu sezonu je Široki Brijeg, piše prvi.tv

Sarajevo je vratilo rezultat na nulu u drugom poluvremenu utakmice. U 64. minuti je Bralić u kaznenom prostoru oborio Mihojevića, pa je Jakupović dosudio penal za Sarajevo. Odgovornost je preuzeo Amer Bekić te je u 65. minuti pogodio za vodstvo Sarajeva, odnosno za izjednačenje ukupnog rezultata finalnog dvomeča na 1:1.

Utakmica Širokog Brijega i Sarajeva počela je u 20 sati. U prvom susretu igranom prije sedam dana u glavnog gradu BiH Širokobriježani su pobijedili, rezultatom 1:0.

Stadion Pecara je rasprodan do posljednjeg mjesta, pa su nogometaši Širokog Brijega imali veliku podršku. Navijačima Sarajeva policija je zabranila dolazak zbog sigurnosnih razloga jer je utakmica okarakterizirana kao susret visokog rizika.

Osim koreografije su Škripari u prvom poluvremenu napravili bakljadu.