Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH pozvao je vlasti u Federacije BiH na što žurnije okončanje pregovora i potpisivanje novog kolektivnog ugovoru ili će članovi Sindikata na jesen stupiti u štrajk.

Liječnici i stomatolozi okupili su se u srijedu u Mostaru na redovitoj skupštini Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Po riječima predsjednik Sindikata dr. Rifata Riada Zajida, zdravstveni djelatnici više su nezadovoljni nego zadovoljni dosadašnjim tijekom pregovora s predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva o kolektivnom ugovoru.

''Mi ćemo danas zadužiti Upravni odbor Sindikata da u sljedećih nekoliko tjedana privede pregovore kraju, a od rezultata tih pregovora ovisit će hoće li štrajka na jesen biti ili ne. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da do štrajka ne dođe'', kazao je u izjavio za Fenu doktor Zajid.

Dodao je kako je razlog za štrajk samo jedan, a to je već spomenuto nepostojanje kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva.

''Podsjetit ću vas da je do sada potpisano nekoliko desetaka strukovnih ugovora. Samo devet kolektivnih ugovora, sad je taj broj i manji, nije potpisano, a jedan od tih ugovora je ugovor s doktorima medicine'', kazao je predsjednik Sindikata.

Pored razgovora o štrajku, na sjednici u Mostaru predsjednik Sindikata podnio je izvješće o radu za proteklu i plan rada za sljedeću godinu, a razgovaralo se i o pridruživanju novoosnovanih županijskih sindikalnih organizacija Federalnom savezu.