Borna Ćorić priredio je senzaciju u osmini finala ATP turnira u Madridu. U samo sat i pol pregazio je prvog tenisača svijeta Andyja Murrayja sa 6:3, 6:3.

Ćorić je postao prvi igrač u povijesti turnira Masters 1000 serije u Madridu koji je stigao do četvrtfinala kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, piše Hina.

Sjajno je 20-godišnji Zagrepčanin iskoristio svoj status kao i sadašnju formu svjetskog 'broja 1' kojeg je uspio pobijediti po drugi put u njihovom četvrtom dvoboju. Zanimljivo, kad je svladao Murrayja prije godinu dana u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, također je u glavni ždrijeb ušao kao 'sretni gubitnik'.

Na španjolskoj zemlji mladi hrvatski tenisač uzeo je prvi set protiv prvog tenisača svijeta nakon 44 minute igre. Ćorić je u prvom setu slomio Britanca za 3:2, Murray je brejkom izjednačio na 3:3, ali zatim izgubio gem na svom servisu. Ćorić je pobjegao na 5:3 i uzeo novi brejk za prvi set.

U drugom setu Borna je poveo, a onda propustio brejk loptu za 0:2. Spasio je dvije brejk šanse za 2:1, a neizvjesnosti nije bilo sve do 4:3 kada je Ćorić na Murrayjevom servisu poveo 40-0 i poveo s 5:3. Servirao je za drugi set i uzeo pobjedu.

Murray je u dva seta napravio 28 neforsiranih pogrešaka, a imao samo 14 izravnih poena. Ćorić je 21 pogrešku kompenzirao sa isto toliko 'winnera'.

U svom drugom četvrtfinalu na turnirima Masters 1000 serije Borna Ćorić čeka pobjednika dvoboja Bugarina Grigora Dimitrova i Austrijanca Dominica Thiema. Protiv najboljeg bugarskog tenisača nije nikada igrao, a 23-godišnjeg Austrijanca je pobijedio sa 6-1, 7-5 na tvrdoj podlozi u Miamiju ove godine.