Kako su i najavili, mostarski gradski odbor Socijaldemokratske partije zatražio je od Grada Mostara zabranu koncerta pod nazviom "Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu" koji je zakazan za 8. lipnja na stadionu HŠK Zrinjskog.

U obrazloženju zahtjeva SDP navodi da ovakav koncert raspiruje nacionalne tenzije, produbljuje krize te usložnjava i onako konfuznu političku situaciju u Gradu Mostaru te realno može ugroziti sigurnost njegovih građana.

Potpisnik zahtjeva, predsjednik mostarskog SDP-a Edin Zagorčić je prije nekoliko dana kazao kako je nedopustiva i neprihvatljiva činjenica da netko u Mostaru na stadionu organizira koncert podrške haškim osuđenicima.

"Okupljanja ove prirode kod većine građana Mostara bude užasna sjećanja. U trenutku kad europske zemlje, poštujući europske vrijednosti, zabranjuju Thompsonov koncert, to se danas događa u Mostaru i svakako ne šalje dobru poruku. Mostar, grad bez izbora, mora krenuti krupnim koracima naprijed na bazi kompromisa i tolerancije. Ovakve stvari zasigurno nas vode daleko unazad", kazao je tom prilikom Zagorčić.