''Glasovanje Fahrudina Radončića i Saveza za bolju budućnost protiv Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH i stalne najave da će glasovati za smjenu Vijeća ministara pokazuju da SBB napušta principe na kojima je uspostavljena postojeća koalicija'', priopćila je danas Stranka demokratske akcije.

''Ako je Radončić napustio principe koalicije i ako će glasovati protiv Vijeća ministara BiH onda treba napustiti više od 1.000 pozicija koje je dobio kao član koalicije'', navodi se u priopćenju.

Iz SDA navode da je "sada je potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića".

''Također je jasno da koalicija Radončić-Dodik, odnosno SBB-SNSD, funkcionira u punom obimu sa ključnim zadatkom slabljenja i razgradnje institucija BiH, zaustavljanja europskog i NATO puta BiH i ekonomskog razvoja. O tome najbolje svjedoči već spomenuto glasovanje SBB-a i SNSD-a o Izvještaju o Vijeću ministara, kao i koordinirani pokušaji rušenja pravosudnih institucija i OSA-e kao jedne od najvažnijih agencija na razini države.

Također je jasno da je prisna suradnja sa Dodikom koji konstantno osporava državnost BiH, a povratak Bošnjaka proglašava okupacijom Podrinja, samo nastavak sramne uloge koju je Radončić definitivno objelodanio u izjavi na suđenju u Prištini. U toj je izjavi Bošnjake optužio za početak rata, a državni vrh koji je organizirao i vodio obranu BiH proglasio mafijom'', stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.