Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je službenu ispriku Nogometnoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se dogodio po završetku meča reprezentacija BiH i Grčke u Zenici, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač.

''NSBiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Gillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim'', priopćeno je iz Saveza.

No, ističu da je incident samo krajnji epilog svega što se događalo na terenu tijekom utakmice.

''Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je ozljedom dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću  je slomljena jagodična kost i noćas je operiran, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod ozljede Šunjića'', ističe se u priopćenju.

Dodaje se da je sve ''eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj navijačima bh. reprezentacije, što je bio samo nastavak priče, kako se navodi, koja je započela u Ateni od studenog prošle godine, kada su navijači bh. reprezentacije doživjeli niz neugodnosti na tribinama i igrači na terenu''.