I dok svako pojavljivanje fotografija ili karikatura proroka Muhameda u islamskom svijetu izaziva najblaže rečeno burne reakcije, koje se kreću od prosvjeda do teroristčkih akata i ubojstava, ismijavanje drugih i drugačijih u dominantno bošnjačkim sredinama u BiH uzima se "zdravo za gotovo".

Na takve slučajeve nije imun ni glavni grad BiH koji se više od ostalih rado hvali svojom multietničnošću i prihvaćanjem drugih i drugačijih. Prihvaćanjem, a ne ismijavanjem!

U duhu izvrgavanja ruglu i ismijavanja, a ne prihvaćanja i poštivanja osjećaja vjernika katolika je i postavljanje slike posljednje večere u jednom od sarajevskih restorana (ime restorana poznato redakciji portala Artinfo, ne želimo ga objaviti kako ne bismo objektu pravili besplatnu reklamu), piše portal Artinfo.ba.

Umjesto apostola s Isusom Kristom, sinom Božjim, za stolom sjede ninja kornjače, likovi iz poznatog crtića. Poruka koju je nepoznati autor želio poslati ovakvom montažom je nejasna. Ali je sasvim jasno da zamijeniti apostole ninja kornjačama nije nimalo duhovito, osobito vjernicima kojima je uprizorenje posljednje večere svetinja.

Očekivati da drugi poštuju vaše svetinje, dok vi bez srama ismijavate njihove, nekorektno je. Sarajevo je svakim ovakvim primjerom sve dalje od multietničnosti kojom se hvali, a sve bliže metropoli netolerancije i netrpeljivosti prema drugima i drugačijima, navodi se na portalu Artinfo.ba.