Na prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj u utorak navečer u Halilovićima kod Sarajeva, dogodio se nesvakidašnji incident u kojem je mladi igrač FK Novi Grad, nakon završetka utakmice, s nožem u ruci ganjao vršnjake iz FK Sarajevo.

''Igrač Novog Grada, inicijala E. T., nakon završetka utakmice iz štucni pored kostobrana izvadio je nož i počeo ganjati igrače Sarajeva po terenu'', kaže za Dnevni avaz jedan od očevidaca ovog nemilog događaja na prijateljskoj utakmici, koja je odigrana u Sportsko-rekreacijskog centru "Safet Zajko".

Ovu informaciju potvrdio je Avazu i dežurni operativni MUP-a Županije Sarajevo.

Sarajevske novine navode da su veći incident spriječili zaštitari koji su osiguravali utakmicu. Jedan od njih odmah je alarmirao i policiju, koja je veoma brzo došla na stadion i pronašla nož kojeg je E. T. u međuvremenu bacio kod klupe za rezervne igrače.

Policija je napravila zapisnik, a samo zahvaljujući brzoj reakciji trenera i osiguranja, kasnije i pripadnika policije, spriječen je incident koji je mogao imati velike posljedice.

Na kraju valja napomenuti da je momčad Sarajeva slavila pobjedu od 2:1, a da sadašnju generaciju nadarenih nogometaša momčadi s Koševa vodi bivši A reprezentativac Bosne i Hercegovine Džemal Berberović.