Baterije su najveća mana svakog pametnog telefona, bilo da je riječ o onima iz nižeg cjenovnog razreda ili kod premium uređaja.

Kako god bilo, teško da će baterija vašeg uređaja izdržati cijeli dan, naravno u slučaju da uređaj koristite za sve dnevne potrebe uključujući i 4G i ostale radosti poput WiFi, Bluetooth i ostalih tehnologija.

Iako sve kompanije ulažu brdo novaca kako bi poboljšali trajanje baterije, izgleda kako je Samsung samo korak do rješavanja ovog prilično velikog problema.

Naime, njihovi znanstvenici razvili su tehnologiju litij-ionsku baterije koja će pružati trajanje baterije do čak 21 sat, za razliku od sadašnjih 12 sati. Kako bi izradili bateriju čije trajanje traje 1.2 do 1.8 puta duže, znanstvenici su koristili silicijsku anodu, koja pruža puno više kapaciteta nego standardna baterija, no uz to su povećali broj slojeva na grafenu kako bi poboljšali gustoću i dugovječnost same baterije.

Naravno, ovo je sve dobra vijest, no loša je ta da je tehnologija još uvijek u fazi razvoja i ne očekuje se na sljedećoj verziji Galaxyja S7, odnosno moglo bi proći i nekoliko godina prije nego ovu tehnologiju Samsung počne koristiti u svojim uređajima.

Kako god bilo, baterije su svakako veliki biznis budućnosti, a činjenica jest da ćemo ih koristiti gotovo svugdje, od kuće, automobila, mobitela, tableta, računala, itd. stoga i ne čudi da se svi bore za ovo tržište. (zimo.co)