Microsoft radi zajedno s proizvođačima širom svijeta kako bi osigurao glatku tranziciju sa starijih verzija Windowsa na novi Windows 10 operativni sustav, ali izgleda da je iskustvo koje neki dobijaju nakon prelaska na novi operativni sustav u najmanju ruku razočaravajuće.

Korisnici Samsunga imaju probleme s kompatibilnošću, a većina njih je izazvana driverima koji ne podržavaju u potpunosti Windows 10.

Kartice nekih operatera ne rade dobro sa Samsungovim uređajima, a izgleda da je toga svjesna i sama tvrtka.

Samsungova podrška je poručila korisnicima da je bolje da izbjegavaju nadogradnju na Windows 10 zbog svih problema sa kompatibilnošću, objašnjavajući da u ovom trenutku nema krajnjeg roka kada će driveri u potpunosti podržavati operativni sustav.

 Email do koga je došao "The Register" je Samsung navodno poslao korisnicima i u njemu kaže da je bolje da se drže starije verzije Windowsa zbog loših drivera.

U email-u se također poručuje da onda kada driveri budu spremni, sustav nadogradnje na Windows 10 se može sigurno izvesti. Ipak, tu će postojati i mali problem u vidu toga da se Microsoft-ov program besplatne nadogradnje završava u srpnju.

 "Iskreno govoreći, mi ne predlažemo instalaciju Windowsa 10 na bilo koji Samsungov laptop ili računalo,  jer i dalje koordiniramo s Microsoftom u vezi ovog pitanja" poručio je Samsungovo odjel za podršku iz Velike Britanije.